Koningin Máxima op bezoek

Datum

Donderdag 11 januari 2018 bracht koningin Máxima een besloten werkbezoek aan Netwerk Nieuw Rotterdam. Een grote eer voor ons om met de koningin te spreken over ons werk en vrijwilligers aan het woord te laten over hun ervaringen binnen het Netwerk.

Onder leiding van de heer Douwes, directeur Oranjefonds, gingen we  in gesprek over het ontstaan van het Netwerk en wat daarbij kwam kijken. Ook was er aandacht voor de samenwerking die we hebben met het Albeda College. Afsluitend sprak wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg, Sven de Langen over zijn gedeelde passie voor het investeren in de nieuwe generatie van Rotterdam, een speerpunt waar hij zich voor inzet.

De koningin had met verschillende vrijwilligers van Netwerk Nieuw Rotterdam een gesprek over hun motivatie en ervaring met vrijwilligerswerk. Een heel ontspannen gesprek waarin de jongeren vertelden over hun gevoel van verantwoordelijkheid om zich in te zetten voor de stad. Ook vertelden twee jongeren die maatjes zijn hoe zij elkaar helpen om onder de mensen te komen ofwel om buiten je eigen bekende kringetje te kijken. De koningin vond het ook mooi om te merken dat jongeren met een hulpvraag zijn gegroeid tot jongeren die hulp bieden.

Kortom, het was een prachtige dag en een bijzondere mogelijkheid om koningin Máxima een inkijkje te geven in het werk van Netwerk Nieuw Rotterdam!

Bekijk onze vlog – Royal Edition voor een impressie van deze dag: https://youtu.be/Yw8qYVzfPbg !

Meer
nieuwsberichten