Tirsa – In actie tijdens Corona

Datum

Ook tijdens de Corona-tijd hebben jongeren zich ingezet voor eenzame en kwetsbare Rotterdammers. Lees hieronder hoe Tirsa dit vorm heeft gegeven.

Even leek het Coronavirus de plannen van Tirsa te dwarsbomen. Maar het alternatief bracht haar juist een diverser programma. “In eerste instantie zag ik het echt als iets voor mijzelf, om uit te zoeken wat ik wilde. Nu merk ik hoe leuk het is om iets voor een ander te doen.”

Ik doe eens per week boodschappen voor een oudere dame. Zij heeft last van haar heup. We kletsen altijd nog even, ze is erg aardig. Ook heb ik laatst met kinderen een speurtocht gedaan bij hen in de buurt. Mijn geduld werd soms echt op de proef gesteld. Later ging het gelukkig een stuk beter en kreeg ik er meer lol in.

Tijdens het YourCube programma is Tirsa er ook achter gekomen welke studierichting ze op wil. “Ik ben echt geïnteresseerd in psychologie. Tijdens de meet & greet kwam ik erachter dat je er heel veel kanten mee op kan.”

Meer
nieuwsberichten