Ouderen en jongeren samen tegen eenzaamheid

Datum

Evenement Samen Rollen We Verder

Op donderdag 28 september bouwde Netwerk Nieuw Rotterdam een mooi feestje voor jongeren en ouderen op het Schouwburgplein in hartje Rotterdam. Ter gelegenheid van de start van de Week tegen Eenzaamheid organiseerden we het evenement Samen Rollen We Verder. 130 jongeren haalden de ruim 100 ouderen op vanuit negen woonzorgcentra in en rond het centrum.

Vanuit alle kanten kwam de bonte stoet ouderen het Schouwburgplein oprollen. Iedere oudere een zonnebloem in de hand. Op het plein volgde een inspirerend programma met verbeelding door kunstenaar Misja Immink die een Bellenblaasopera deed met alle aanwezigen. Verder was er rolstoeldans onder leiding van choreograaf Maya Trameh en Rotterdamse samenzang onder leiding van Marja van Katendrecht. Wethouder Faouzi Achbar sprak over over verbinding tussen jong en oud in de stad.

Behalve jongeren vanuit Netwerk Nieuw Rotterdam deden ook studenten van de MBO-instellingen Zadkine en Albeda mee. Het was een mooie middag, waarin jongeren ervaarden hoe leuk het is met elkaar iets goeds voor een ander te doen en waarbij veel ouderen weer eens in het centrum van de stad kwamen.

Meer
nieuwsberichten