Van betekenis zijn in coronatijd

Datum

We zitten al een jaar in de coronacrisis. De maandenlange lockdown hakt er natuurlijk enorm in bij iedereen. Zeker bij jongeren, die weinig leuke dingen kunnen doen. Wij vinden het ook heel jammer dat we geen inspirerende Doing Good Meetings met 50 mensen kunnen organiseren. En geen gezellige groeiplaatsen met lekker eten. En geen trainingen op locatie. En we begrijpen dat het echt niet tof is om al die tijd binnen te zitten en andere mensen te zien op een schermpje.

Toch hebben we het afgelopen jaar vooral gekeken naar wat wel kan. Zoals een maatje zijn voor iemand anders. Met z’n tweetjes kun je wel samenkomen en alleen mag je wel op bezoek. Heel veel jongeren hebben zich de afgelopen maanden ingezet als maatje. Ze helpen een andere Rotterdammer met taal, huiswerk of brengen gewoon gezelligheid in huis. Of zetten zich in waar de nood hoog is, zoals in een woonzorgcentra van de Lelie Zorggroep (zie foto).

Daarnaast kijken we steeds wat mogelijk is, zoals een superleuke Walk en Talk waarbij je in tweetallen een route loopt met opdrachten en vragen. Je leert jezelf en de ander beter kennen. En inspirerende en gezellige online meetings rond diverse thema’s. Hopelijk kan het dit voorjaar ook weer op locatie.

Het is nog even volhouden met elkaar. Intussen zijn wij supertrots op al die jongeren die zich juist nu aanmelden om van betekenis te zijn voor een ander. De betekenis voor die ander en voor jezelf zijn echt groot. Dat horen we vaak genoeg terug. Dus Join the Club!

Meer
nieuwsberichten