Maatjes op de muur

Datum

Wasem en Martijn prijken momenteel levensgroot op een gevel aan de Havikhorst in Rotterdam-Charlois. Martijn is taalmaatje van Wasem en ze hebben elkaar dit jaar leren kennen via Netwerk Nieuw Rotterdam. De wall art gemaakt door Michel Velt, als onderdeel van de maatjescampagne van het Oranje Fonds. Wij bij Netwerk Nieuw Rotterdam zijn apetrots op dit kunstwerk. En op Wasem en Martijn natuurlijk.

Wasem en Martijn ontmoetten elkaar dit jaar bij Netwerk Nieuw Rotterdam. Omdat het goed klikte, werd Martijn taalmaatje van Wasem. Ze spreken geregeld af om de Nederlandse taal te oefenen. Maar het contact is meer dan dat. Want een taalmaatje helpt een nieuwkomer ook op weg in Nederland.

Bij Netwerk Nieuw Rotterdam hebben we veel maatjes, mensen die iemand helpen en vaak groeit er ook een vriendschap uit voort. De diverse taalmaatjes ontmoeten elkaar ook maandelijks op ons Taalcafé, een gezellige bijeenkomst rond de Nederlandse taal. Ook maatje worden? Of heb je juist hulp nodig aan maatje. Reageer hier.

Meer
nieuwsberichten