Rotterdam spreekt steun uit aan Netwerk Nieuw Rotterdam

Datum

Op donderdag 6 oktober hebben we ons 5-jarig bestaan gevierd met partners uit de stad en het land. Zij spraken hun steun uit aan ons. Als eregast was minister Hugo de Jonge aanwezig. Hij feliciteerde onze directeur Pauline Calmez met de bereikte resultaten. De afgelopen 5 jaar hebben we ruim 2000 Rotterdamse jongeren bereikt met inspirerende activiteiten, trainingen en vrijwilligerswerk. De Jonge noemde het werk tijdens de avond in The Boathouse “inspirerend, een medicijn tegen cynisme en een onderstreping van dat je je niet hoeft neer te leggen bij de dingen zoals ze zijn.”

Sander de Kramer presenteerde het feest waar het bedrijfsleven, fondsen, de gemeente Rotterdam, het ministerie van OC&W en onderwijsinstellingen aanwezig waren. Zij zegden steun toe om het werk de komende jaren voort te zetten en uit te breiden. Zij werden aan het begin van de avond toegesproken door Piet Boekhoud, voorzitter van het bestuur van de stichting.

hoe het begon

Ons verhaal begon toen oprichtster Pauline Calmez ruim 5 jaar geleden in Rotterdam kwam wonen. Ze ontdekte al snel dat veel jongeren in de stad nogal wat missen: echte vrienden, een plek om bij te horen en een betekenisvolle vrijetijdsbesteding. Het idee voor Netwerk Nieuw Rotterdam ontstond: een plek om bij te horen, zich te ontwikkelen en zich in te zetten voor anderen. Bij de club maken jongeren vrienden, werken ze aan hun sociale vaardigheden en zetten ze zich in als vrijwilliger. Dagelijks weten jongeren de weg naar de club te vinden.

hulp voor Rotterdammers

Met het vrijwilligerswerk is de organisatie van grote betekenis geweest voor Rotterdam. In de afgelopen 5 jaar hebben jongeren zich meer dan 10.000 keer ingezet voor kwetsbare Rotterdammers en hebben ruim 3000 mensen hulp ontvangen. Dat varieert van een tuintje dat is opgeknapt tot aan het hebben van een taalmaatje of een uitdeel actie aan de deur bij ouderen in coronatijd.

prijzen

Het werk van de organisatie is niet onopgemerkt gebleven. Zo won de organisatie in 2020 de Zorg en Welzijn Award en was Pauline Calmez finaliste in de categorie aanstormend talent bij de verkiezing van de Zakenvrouw van het jaar. Netwerk Nieuw Rotterdam wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als professionele partij in Rotterdam om nog meer jongeren te bereiken en van betekenis te zijn in de stad.

Naar aanleiding van het 5 jarig bestaan van Netwerk Nieuw Rotterdam is er een video gemaakt. Deze video is hier te bekijken.

Meer
nieuwsberichten